Mode för dig som är hästintresserad

ryttare Mode för hästintresserade blir större och större. De senaste åren har marknaden fullkomligt exploderat med nya praktiska och snygga kläder. I stallet är det viktigt med funktionella kläder i bra material och med god passform, och utbudet för ryttare blir allt större, inte minst online med olika företag som säljer via nätet. Även den som mockar eller håller ridlektioner behöver ändamålsenlig klädsel, och dagens stallkompisar vill själva kunna välja unika och personliga plagg som passar just dem och deras häst. Man vill helt enkelt ha både snygga och praktiska kläder, i stället för att behöva välja det ena eller det andra.

Stallkläder

Stallkläder måste vara bekväma, oömma och tåliga för att klara det tunga jobbet med att mocka, fodra och hantera hästar. Passformen är viktig, eftersom fladdrande och yviga kläder kan fastna och vara direkt farliga i stallmiljö. Länge var utbudet av stallkläder ganska begränsat och inte speciellt varierat, men på senare år har marknaden vaknat till, och nu finns det funktionskläder även för stall och hästrygg att välja på. Det finns snygga plagg som andas, är vatten- och vindtäta och som dessutom är smutsavvisande – en uppskattad egenskap i stallet. Olika material och färger gör att det finns ett stort utbud att välja mellan.

Kläder med tryck

Mössor, tröjor, förkläden och tygkassar finns ofta att köpa med olika text och tryck, och för den hästintresserade är motivet givet. Det svåra är nog att välja vilken bild man vill ha: vackra vildhästar som galopperar i solnedgången, söta fölungar eller en rolig tecknad figur med text till. Kanske vill man visa upp just sin hästras eller den gren man ägnar sig åt. Hittar man inte något färdigt motiv som passar så finns det ofta möjlighet att skapa ett eget, kanske med en bild på favorithästen och en fin dikt.