Passande hästtäcken för din häst

Varför skulle inte hästar kunna ha täcken på sig? När det är kallt ute vill du ha på dig en varm täckjacka. Självklart vill din häst också vara torr och varm på vintern och regniga dagar. Det är dock inte bara dessa dagar som kan kräva täcke på din häst. Ta en titt hos VB Ridsport.

När ska du ha täcke på hästen?

Har du märkt att din häst ser frusen ut en kall vinterdag i december? Då bör du sätta på den ett täcke för att värma sig. Men tro inte att detta räcker! Föreställ dig en varm sommardag i juni ute på landsbygden. Här finns mycket insekter, och insekter älskar hästar! Även dessa dagar bör du låta din häst ha täcke på sig för att skydda sig mot insekterna.

Olika täcken att välja på

Det finns otaliga täcken att välja på där ute på marknaden idag. Det finns stora täcken för större hästar, små täcken för den lilla ponnyn och även de mitt emellan. Att välja rätt täcke kan vara knepigt. Det finns även olika sorters täcken, till exempel regntäcken för regniga dagar. Vidare finns flugtäcken till sommaren och fleecetäcken att ha inne på kalla nätter.