Börja rida

Att sitta på en hästrygg och trava fram i naturen är en härlig upplevelse, och vem vill inte känna spänningen i att ta sig igenom en hoppbana och känna att man samarbetar med hästen?
Att rida är otroligt roligt och enkelt att börja med. Det finns så klart en del saker man bör tänka på innan man sätter igång, speciellt om man aldrig ridit förut. Det första folk undrar över brukar vara utrustningen. Måste man till exempel verkligen ha dyra ridkläder? Nej, dyrt behöver det inte bli, men det är bäst om man håller sig till de kläder och utrustning som har utvecklats just för ridning. Speciellt viktigt när det kommer till skor eller stövlar, då det är väldigt svårt att rida i annat än speciellt anpassade sådana. Hjälm ska man naturligtvis också ha och sen kan även ett par ridhandskar vara till hjälp när man ska ta ett stadigt grepp om tyglarna.

Det är både roligare och säkrare att skriva upp sig för ridlektioner på en ridskola, där man får lära sig att på rätt sätt hantera hästen och lära sig grunderna inom ridningen. Gillar man hästar är det alltid skönt att tillbringa lite tid i stallet med att rykta sina fyrbenta vänner, mocka boxar och kratsa hovar. Allt bidrar till den sköna känslan som hör ridningen till.