Roliga resmål för turridning

Det finns många vackra resmål för turridning både inom landets gränser och utanför, helt beroende på vad man vill se från hästryggen. I Ungern kan du till exempel rida på den vackra Pustan, en stor slätt i landets södra del och på Irland kan du välja att rida på de gröna vidderna eller ta en strandritt vid kusten.
Spanien är också välkänt för sina turridningar, speciellt Andalusien, där du kan rida i varierande miljöer bestående av allt från berg till dalar, stränder till skogslandskap.

Balkanländerna, framförallt Serbien, Kroatien och Montenegro, erbjuder riktigt natursköna omgivningar för din tur med mycket varierande landskap och utmanande terräng medans grannlandet Grekland bjuder på solsemester i kombination med ritt på vackra stränder. Du kan även ta dig ännu längre bort med organiserade ridresor till Sydamerika där du på en hästrygg kan ta dig igenom en del av bergskedjan Anderna, Afrika där du kan göra en safari till hästrygg och Asien.

Det svenska ridlandskapet får inte glömmas bort med allt ifrån de öppna vidderna på Österlen i söder till trollskogarna i Östergötland eller fjällridning i Lappland där du får bo i kåta och laga din egen mat över en lägereld. Sverige har landskap och natur i variation nog att erbjuda även den mest kräsna ryttaren.